Kategorier

Torskerogn

8-10 personer

250 g koldtrøget torskerogn
350 g fersk torskerogn
2¼ dl piskefløde
1 æg
1½ tsk reven citronskal
1 spsk tomatpuré
10 soltørrede tomater (let udblødte)
2 små røde chili (evt. chilipuré)
salt og peber
citron

Del ferske og røgede “bukser” midt over med en skarp kniv. Læg rognen på spæk-brættet med hinden. Skrab rognen ud med en ske – og over i en skål. Hak soltørrede tomater fint. Flæk chilierne og skrab kernerne bort. Kom alle ingredienserne i food-processor (skål) og rør eller blend rognmassen ensartet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
For en form eller en ovnfast skål med polyætylen (husholdningsfilm uden pvc), hæld rognmassen i og bag torskerognsterrinen i vandbad ca. 50 minutter ved 125 grader. Køl af, pak terrinen ud af formen, skær den i skiver og sérver f.eks. med rød-bederemoulade.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>