Kategorier

FASTELAVNSBOLLER MED CREME

Der anvendes:
250 gram mel
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. ingefær
2 spsk. sukker
150 gram smør
25 gram gær
1 ¼ dl. mælk
1 æg

Creme af:
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. maizenamel
2 dl. mælk
1,25 dl. piskefløde

Fremgangsmåde:
1 : Bland mel, kardemomme, ingefær og sukker og hak smørret i. Rør gæren ud i lunken mælk, tilsæt ægget og hæld det over melblandingen. Ælt dejen sammen og sæt den til hævning, til den har dobbelt størrelse.

2 : Creme : Pisk ægget sammen med sukker, vanillesukker, maizenamel og mælk i en lille tykbundet gryde. Varm op til kogepunktet og pisk cremen til den jævner. Tag gryden af varmen og pisk jævnligt til cremen er kold. Vend halvpisket flødeskum i.

3 : Ælt den hævede dej igennem og del den i 12-14 stykker og form dem til boller, der efterhæver på en smurt bageplade. Klip et lille snit med en køkkensaks oven i hver bolle, læg en teskefuld kagecreme ned i bollen og træk dejen lidt sammen over cremen igen.

Bag bollerne 15-20 minutter ved 225 grader og drys dem med flormelis gennem en sigte efter afkøling.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.