Der anvendes: Til ca. 6 personer
1 svinemørbrad (ca. 400 gram)
25 gram smør
salt og peber
1 æg (til pensling af dej)
Dej af:
250 gram hvedemel (ca. 4 dl.)
½ tsk. groft salt
1 tsk. bagepulver
150 gram koldt smør
½ dl. kold mælk
Fars af:
500 gram hakket skinke eller flæskekød
2 spsk. hvedemel
1 æg
1 ½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
1 tsk. revet muskatnød
2 fed knust hvidløg
1 stort revet chalotteløg
1 dl. piskefløde
250 gram renset, grofthakket champignoner
Fremgangsmåde:
1 : Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små småstykker og smuldre det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet i 1 times tid. Der kan i stedet anvendes frosne butterdejplader – hvis man ikke har tid til at lave sin egen dej.
2 : Skær sener og hinder af mørbraden. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden.
3 : Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde. Bland champignoner i farsen.
4 : Rul dejen ud på bagepapir til en plade på ca. 30-40 cm. Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom.
5 : Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene langside lægges op og pensles med æg i kanten. Derefter lægges den anden side op.
6 : Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket æg. Sæt pladen midt i den forvarmet ovn. Bages 50-60 minutter ved 200 grader.