En dejlig, fyldig og krydret suppe, der smager syrligt og lidt bittert. Lav evt. suppen i forvejen, men kom først rejer i lige inden serveringen.
Der anvendes :
12 store tigerrejer med skal (frosne)
2 tsk. hvidløg, hakket
2 spsk. galanga, hakket
1 stilk citrongræs, hakket
1 spsk. korianderrod, hakket
2 skalotteløg, hakket
2 – 3 kaffir limeblade, hele
3 – 4 friske røde chili, hele
3 dl. vand, bouillon eller lys fond
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 – 2 spsk. fiskesovs
2 spsk. lime eller citronsaft
3-4 spsk. olie til stegning
Korianderblade og røde chilistrimler (uden kerner) til pynt
Fremgangsmåde :
1 : Rejerne tøs op og pilles, og den sorte streng fjernes ved at åbne rejerne i ryggen med et lille snit. Del rejerne på langs indtil halespidsen og lad den sidde på som pynt. Gem skallerne.
2 : Steg rejeskaller, hvidløg, galanga, citrongræs, korianderrod og skalotteløg et par minutter i olie sammen med kaffir-limeblade og chili. Krydderierne må ikke blive brune. Tilsæt vand, bouillon eller fond og lad suppen koge i 15 – 20 minutter, hvorefter den sies.
3 : Bland kokosmælk i suppen under omrøring. Tilsæt rejerne, når suppen når kogepunktet. Lad den loge, til de bliver røde, ca. 5 minutter. Smag til med fiskesovs og lime- eller citronsaft.
4 : Suppen pyntes med korianderblade og serveres straks, da rejerne nemt bliver seje, hvis de koger for længe. Suppen bliver mere krydret, hvis chilistrimlerne koger med i nogle minutter. Tilsæt dem evt. samtidig med rejerne i stedet for til sidst med kirianderbladene.