Kategorier

WIENERSCHNITZEL

Der anvendes : Til 4 personer

4 skiver kalvefileter eller inderlår, højst 1 cm. tykke
1 æg
1 dl rasp
fint salt og hvid peber
Smør (til stegning)

Pynt :
Citronskiver
Kapers
Ansjosfilet’er

Fremgangsmåde : Arbejdstid, ca. 15 minutter + stegetid

1 : Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul.

2 : Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.

3 : Vend herefter schnitzlerne i salt og peberblandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig.

4 : Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes. Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, er paneringen brug og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok.

5 : Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varme fad, læg herefter citronskiver på schnitzlerne – og oven på citronskiven lægges ansjosfilet og kapers. Brasekartofler er klassisk tilbehør til denne ret.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.