Kategorier

KOKOSSUPPE MED KYLLING

Der anvendes :

250 gram strimlet kyllingekød
2 – 3 dl. vand eller bouillon
2 spsk. galanga, finthakket
2 tsk. hvidløg, finthakket
10 sorte peberkorn
1 spsk. korianderrod, finthakket
1 stilk citrongræs, finthakket
2 skalotteløg, finthakket
2 kaffir limeblade, hele
2 – 3 røde chili, skåret i ringe og renset for kerner
1 ds. kokosmælk (400 ml)
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. lime eller citronsaft
Korianderblade og fintstrimlede kaffir limeblade til pynt

Fremgangsmåde :
1 : Krydderierne hakkes og stødes grundigt i en morter, til de er blevet til en pasta. En lille blender kan bruges i stedet for en morter, brug lidt vand for at lette processen.

2 : Vandet eller bouillonen opvarmes til kogepunktet i en gryde, og pasta (krydderierne), kyllingekød og limeblade blandes i under omrøring.

3 : Når kyllingekødet er gennemkogt, tilsættes chilierne og kokosmælken under omrøring. Lad suppen simre uden låg og under opsyn i ca. 10 minutter. Smag til med fiskesovs og lime eller citronsaft.

4 : Pynt med friske korianderblade, fintstrimlede kaffir limeblade og evt. flere chili-ringe. Serveres straks.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.