Kategorier

GLØDENDE KARTOFFEL-PORRE SUPPE

En nem og traditionel kartoffel-porre suppe bliver festligere og flottere når den anrettes med en svirvel af fløde kogt op med lidt hjemmelavet “mango glød” chilisovs.

Der anvendes :
1 tsk. olie
1 stort løg
2 porrer, skivet tyndt
250 g kartoffel, skåret i tern
4-6 persillestilke med lidt blade på
1 liter hønse eller grønsagsbouillon
salt og peber
1 tsk. “mango glød” chilisovs
1 dl. fløde
1 spsk. persille, finthakket

Fremgangsmåde :
1 : Hak løget og sautér det til det er mørt i en gryde sammen med porreskiverne. Tilsæt bouillon, kartoffeltern og persille stilke.

2 : Kog det over svag varme indtil grønsagerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tag persilistilkene op.

3 : Purer suppen (her er en stavblender god) og smag den til med salt og peber.

4 : Varm suppen op igen, hvis den har været en tur i en alm. blender.

5 : Lige før servering varmes fløden op til kogepunktet, tilsættes lidt “mango glød”.

6 : Anret suppen i terrine eller portionsskåle og hælde krydderfløden i et mønster ovenpå suppen.

Serveres med et drys persille eller purløg.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.