Kategorier

KOKOSSUPPE MED KYLLING OG GALANGAL

Der anvendes : Til 4 personer

300 gram skind og benfrit kyllingebryst
7 ½ dl. kokosmælk
2 ½ dl. hønsebouillon
100 gram østershatte
4 limeblade
2 stilke citrongræs
3 cm. Galangal
3-4 spsk. Fish sauce
Saften af 1 stor lime
4 små, friske chili

Fremgangsmåde :
1 : Skær kyllingekødet i mundrette bidder. Rens østershattene, og del dem et par gange. Riv limebladene over på midten. Skræl galangalen (nemmest med en kartoffelskræller), og skær den i tynde skiver. Skær citrongræsset i tynde skiver på skrå.

2 : Kog bouillonen op. Kom kyllingekød, limeblade, galangal og citrongræs i, og lad det hele koge i 5-6 minutter.

3 : Rør kokosmælken i, og lad suppen koge op. Kom østershattene i, og kog yderlig i 2-3 minutter.

4 : Kom de små chilier hele i suppen og smag til med fiskesaucen og friskpresset limesaft.

Tip : Retten er fra det Thailandske køkken. Galangal er en rod i familie med Ingefær, men den er noget stærkere i smagen end ingefær. Kan købes i asiatiske butikker. Kan evt. erstattes af ingefær.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.