Kategorier

KRYDRET GRÆSKARSUPPE

Der anvendes : Til ca. 4-5 portioner

400 g græskarkød, uden skræl og kerner2 skrællede kartofler
150 g istandgjorte suppe urter (selleri, persillerod og gulerod)
1 stort løg
3 spsk. olivenolie
3 store fed hvidløg
1 lille spsk. madras karry
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. knust koriander
1 knivspids reven muskatnød
4 dl god bouillon (f.eks. kogt på kylling)
4 cm skrællet frisk ingefær i skiver
2 dl piskefløde
1 lime (reven skal af 1/2 og saften af den hele)
salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær græskarkød, kartofler, suppeurter og det pillede løg i småstykker. Sauter det blidt i olie i en gryde. Pil hvidløgene og tilsæt dem og karry, samt spidskommen, koriander og muskatnød. Lad det snurre yderligere et minuts tid under omrøring, så hvidløg og krydderier ristes let. Hæld bouillon, 6 dl vand og ingefær ved, og lad det simre blidt under låg i ca. 20 min. Si væsken fra og hæld den tilbage i gryden. Blend grønsagerne til en glat puré med en smule af væsken. Hæld pureen tilbage i gryden, rør rundt og tilsæt fløde, samt limeskal og saft og smag til med salt og peber. Kog suppen igennem og server med brødcroutonner og / eller ristede svampe.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.