Kategorier

Torsk i skaller

Forret: 1 pr. person; hovedret: 3-4 pr. person

En rigtig herreret fra det midtjyske.

kogt torsk (gerne en rest fra dagen før)
kogte kartofler
fløde
engelsk sovs
Dijon-sennep
rasp
smør
peber

Den kogte torsk plukkes og lægges i store skaller fra kammuslinger eller i mindre ildfaste skåle. En sovs af fløde, Dijonsennep, engelsk sovs og peber røres sammen og hældes over torsken. De kogte kartofler rives og drysses oven på torsk og sovs. Oven på kartoflerne drysses nu lidt rasp. Skallerne (eller skålene) sættes i en ca. 200 grd. varm ovn og bages til raspen er blevet let brun.

Servering: Skallerne serveres rygende varme. Indholdet blandes med en smørklat og engelsk sovs efter behag lige inden indtagelsen. Der spises groft rugbrød til. Indtagelse af koldt øl skader ikke smagsoplavelsen.

Kilde: Peter M. Holm

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.