Kategorier

Spanske fileter i fad

1 æg
7-8 spsk rasp
salt og peber
1 kg torskefilet eller fiskefilet
2 løg
2 dl hvidvin
1 dl vand
2 dl piskefløde
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 fed hvidløg
basilikum., 1 spsk frisk eller 1 tsk tørret
salt og peber
1 ds. flåede tomater
50-100 g kogte pillede kartofler

De skyllede fiskefileter paneres i æg og rasp. Læg dem på et fad et par min., således paneringen kan sætte sig. Brun fiskefileterne hurtigt på begge sider i varmt fedtstof. de behøver ikke at blive gennemstegt. Læg dem herefter i et ovnfast fad.
Pil løggene, skær dem i ringe og steg dem bløde på panden, tilsæt hvidvin, vand, fløde, basilikum, saft fra de flåede tomater, salt og friskkværnet peber.
Hæld herefter blandingen over fiskefileterne i fadet.
Fordel de flåede tomater oven på fadet og til den i en forvarmet ovn (200 g.) i 30 min.
Fordel herefter rejerne oven på fadet og giv dem yderligere 2-3 min., så rejerne bliver gennemvarme, men ikke stegte.
Retten serveres direkte i fadet og lav løse ris til. Der kan også bruges fiskefileter i stedet for torskefileter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.