Kategorier

Kammuslinger i skaller

(6 personer)

lidt dulle
250 g champignoner
3-4 spsk finthk. løg
lidt stødt muskat
salt og peber
1 dl hvidvin
300 g optøede kammuslinger
2 tsk mel
1-1½ dl piskefløde
skaller (af dej)
rasp

Kog løgene møre i dullen. Når de er klare tilsættes skivede champignoner sammen med muslinger og vin. Muslingerne koges ganske svagt i vinen i ca. 5. min. Muslinger og svampe tages op med en hulske og fordeles i skaller, små portionstærteforme eller lign.
Væden koges ind, til den er tyk. Fløde og mel røres sammen og hældes ned til muslingesaften, og saucen koges sammen. Den smages til med krydderierne og fordeles over muslingerne, og skallerne stilles koldt, indtil de skal i ovnen.
Skallerne drysses med rasp og stilles i en 225º varm ovn i ca. 10 min og serveres direkte fra ovnen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.