Kategorier

Stuvet glaskål

Kødløs dag, grøntsager 4 personer

450 g glaskål i mindre tern
1½ dl vand
6 dl mælk

Stuvning:
25 g blødt smør
2½ spsk hvedemel
1 spsk friskhakket persille
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Pynt:
persillekviste

Kan serveres til: spegeskinke og kartofler eller brød.

Kom kålen i kogende vand i en gryde. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt sødmælk og bring blandingen i kog.

Stuvning: Rør smør og mel sammen til en smørbolle med feks. en gaffel. Kom smørbollen i gryden og kog stuvningen ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

Tip: I stedet for glaskål kan anvendes persillerod eller skorzonerrod.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.