Kategorier

Sønderjydsk grønlangkål - en egnsret fra Sønderjylland

soenderjydsk_groenlangkaal

 

 

 

500 g  økologisk kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål 
1½ dl  skummetmælk 
25 g  margarine 
Salt 
Peber 

Sønderjydsk grønlangkål som vi anbefaler den – 3 personer:
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom grønkålen i og tø den op ved svag varme. Tilsæt skummetmælk og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også suppe fra hamburgerryggen. Tilberedningstid ca. 10 minutter.

Eksempel på en indsendt opskrift: Grønlangkål med hvidkål – 9 personer:
1000 g kogt, hakket grønkål og 500 g kogt, hakket hvidkål fra Sønderjydsk Kål, 50-100 g margarine, 1½ dl. mælk/fløde, salt og peber, evt. lidt sukker.
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og tø grønkål og hvidkål langsomt op ved svag varme.
Tilsæt mælk/fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. suppe fra kødet og sukker.

Grønlangkål tilberedes på mange forskellige måder:
- alt afhængig af hvor i landet man stammer fra. Det er vigtigt, at hver familie tilbereder vores kål, som man er vant til, derfor tilbered kålen med den mængde af mælk, fløde, kartofler, hvidkål eller andre ingredienser, som din familie kan lide. Vi anvender skummetmælk til hverdag og fløde, når det skal være ekstra godt.

Serveringsforslag til hoved- eller frokostret:
Grønlangkål, hamburgerryg og flæsk samt hvide og sukkerbrunede kartofler.
Grønlangkål, kogt røget nakkefilet eller medister samt nye kartofler eller flûtes.

Vegetarret:
Servér grønlangkål i butterdejsreder eller i tærter med majs, ærter og groft rugbrød.

Portionsfakta og energifordeling i procenter
Sønderjydsk grønlangkål – 1/4 af grønlangkålsportionen tilberedt af skummetmælk og 25 g margarine
Energifordeling pr. 100 gr Uden tilbehør Med tilbehør
kJ / kcal: - 2.841/676
Protein: 11 % 20 %
Kulhydrat: 23 % 38 %
Fedt: 66 % 42 %

 

Opskriften er sponsoreret af Sønderjydsk Kål

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>