Kategorier

Florentinsk blomkål

Grøntsager 4 personer

600 g blomkålshoved
8 solmodne tomater
bredbladet persille
1 løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld sorte oliven
1 spsk olivenolie
Parmesan
salt – friskkværnet peber

Skold tomaterne, der helst ikke skal være for saftige. Fjern skindet og kærnerne og hak dem. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien i 2 – 3 minutter – tilsæt tomater og den hakkede persille og svits omkring 5 minutter. Udstén olivenerne og hak dem. Kom dem i saucen. Smag til med salt og peber – i gamle dage kom man også en pris sukker i. Fjern kålhovedets tykkeste dele – eller skil det i buketter. Bring 1 liter saltvand i kog og kog kålen et kvarter. Dræn den så godt og anret den med den varme sauce hældt over og drysset med reven Parmesan og evt. yderligere et vred af peberkværnen.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.