Kategorier

Selleripostej med marinerede kartofler

Vegetables 4 personer

250 g kikærter
1 liter bouillon

Selleripostej:
400 g hytteost/kvark naturel
2 spsk hvedemel
200 g fintrevet rodselleri
2 hakkede zittauerløg
4 spsk friskhakket persille
4 æg
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Marinerede kartofler:
1½ spsk citronsaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ dl olie
1 dl vand
4 spsk friskhakket persille
3/4 kg små, faste kartofler

Bagetid: Ca 55 min. ved 200°.

Sæt kikærterne i blød i ca. 1 liter vand i ca. 3/4 døgn. Tag dem op af udblødningsvandet og kog dem i grønsagsbouillon i ca 30 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte.

Selleripostej: Bland hytteost med hvedemel og øvrige ingredienser. Fordel blandingen i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter). Bag den midt i ovnen.

Marinerede kartofler: Rør citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og tilsæt persillen. Kog kartoflerne og pil dem. Skær dem i skiver, mens de er varme, og læg dem i et fladt fad sammen med kikærterne. Hæld marinaden over. Server kartoflerne lune til selleripostej.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.