Kategorier

Porre-kartoffelsuppe

½ kartoffel
den hvid og lysegrøne del af 2 porrer
¼ selleri
2 mellemstore løg
50 g smør
salt
peber
revet muskat
1½ l tynd bouillon
2 spsk piskefløde

Skræl kartofler og selleri og skær dem i ganske små tern. Pil løgene, rens porrerne og skær begge dele i ganske tynde ringe. Smelt smørret i suppegryden, hæld grønsagerne i og rør i dem ved jævn varme, til de er godt gennemvarmede. Læg låg på gryden og lad grønsagerne småsnurre ved svag varme 10-15 minutter. Hæld bouillon på, lad suppen koge op og lad den koge ved svag varme, til kartoflerne er møre.

Smag til med krydderier og rør fløden i. Skær et par af de lyseste grøne porreblade i tynde strimler og drys lidt i hver portion suppe.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.