Kategorier

Pureret løg-kartoffelsuppe

50 g smør
250 g store løg
2-3 fed hvidløg
½ kg kartofler
1 stort bundt brøndkarse
¾ l mælk
salt
peber
2 æggeblommer
2-3 spsk piskefløde

Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Kom dem i smørret, til de er klare uden at tage farve. Skær de skrællede kartofler i skiver og varm dem igennem med løgene. Pil nogle af de fineste blad af brøndkarsen og sæt dem til side, læg resten, også stilkene, i gryden og hæld mælken og ½ l vand ved. Kog suppen ved svag varme, til alt er mørt. Purer den, smag den til med salt og peber. Rør æggeblommer med fløden i suppeterinen, hæld den kogende suppe i, pisk æg og suppe sammen, og server den med et drys friske brøndkarse i hver portion.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>