Kategorier

Parmentier-suppe

den hvide del af 3-4 porrer
ca 75 g smør
¾ kg kartofler
1 liter lys bouillon
salt
2½ dl piskefløde
smørstegte franskbrødscroutons
friske kørvelblade

Skær de rensede og skrællede porrer og kartofler i tynde skiver. Smelt ca. 50 g smør og damp porrerne ved svag varme, til de er gennemvarmede, hæld kartoflerne i gryden sammen med bouillon og kog suppen, til kartoflerne er meget møre. Purer suppen, smag til med salt, rør fløden i og jævn den til sidst med en klump koldt smør.

Server suppen med smørristede croutons og små friske kørvelblede.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>