Kategorier

Ungarsk gullaschsuppe

(6 personer)

1 kg oksebov eller tykkam
2 spsk smør
1 spsk olie
4 store løg
5 1/2 spsk mild paprika
2 liter grønsagsvand el. suppe kogt
på ben, rødder og suppeurter
1 dåse koncentreret tomatpuré
salt og sort peber
1/2 selleri
2 gulerødder
6 kartofler
1 rød peberfrugt
2 tsk kommen, evt.
persille

Slær oksekødet i terninger og hak løgene groft. Damp løgene gennemsigtige i smør og olie, drys paprika, salt og peber over og kom kødterningerne i. Rør rundt til kødet har mistet den røde farve, hæld 1 l suppe ved og kog for ganske svag varme under låg til kødet er næsten mørt. Tilsær strimlet selleri, gulerodsskiver, kartoffelterninger og renset, strimlet peberfrugt. Rør resten af suppen op med tomatpuré, hæld den i gryden og smag yderligere til med krydderier. Kog videre under låg til alt er meget mørt og server suppen med et drys hakket persille i hver tallerken.

Tilberedningstid: ca. 20 min.

Kogetid: 11/2 – 2 timer.

Kilde: Ann Halfdan

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.