Kategorier

Kartoffelsuppe

½ kg kartofler
100 g selleri
1 stor porre
1 finthakket løg
15 g smør
1½ liter suppe
1 fransk suppevisk
salt
hvid peber

Skræl kartoflerne og selleri, skær begge dele i terninger. Rens porren, skær den i tynde ringe, tag de grønne ringe fra og læg dem i en skål med koldt vand. Hak løget fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt ælle grønsager. Lad dem snurre lidt uden at de atger farve. Tilsæt kogende suppe. Skum suppen , når den koger. . Læg krydderurterne i suppen. Dæk gryden med et låg. Lad suppen småsnurre 20-30 minutter. Tag krydderurterne op. Gnid suppen gennem en sigte eller på en blender. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt velafdryppede porreringe. Lad dem koge med 3-5 minutter. Klip bacon i små stykker på tværs. Rist dem på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Drys dem og purløg over anretningen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>