Kategorier

Lun fransk salat

(3-4 personer)

2 små salathoveder
vand
salt

2 løg i skiver
1 porre i strimler
2 gulerødder i skiver
2 spsk dulle
1 fed hvidløg
1 ds. flåede hele tomater
½ dl tomatpuré
salt og peber
timian
klippet persille

Salathovederne flækkes på langs, kommes i kogende vand med salt eller 1 grønsagsbouillon. Koger knap 10 min. Tages op, drypper godt af i en sigte. Løg, gulerødder og porre svitses gyldent i dulle i nogle min. Derefter blandes tomater, puré, hvidløg, salt og lidt grønt som timian og peber i. Småkoger uden låg i 10 min., smages godt til og fordeles i de halve “skåle” af salat. Pyntes med klippet persille.
Tip: kan evt. serveres med skinke eller andet koldt kød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.