Kategorier

Bordelaisesauce

1 skalotteløg
1 bdt. persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 dl rødvin
2 spsk dulle
2 spsk mel
4 dl bouillon
100 g oksemarv
salt

Pil løget og hak det fint. Skyl persille og timian og bind det sammen med laurbærbladet. Bring rødvinen i kog, kog løg og krydderurtebuket i og kog videre for god varme uden låg, til der er omkring halvdelen tilbage. Smelt dullen, rør melet i og lad det svitse godt igennem under omrøring, til det er nøddebrunt. Spæd med bouillon og den siede, indkogte rødvin og lad det koge godt igennem. Skyl oksemarven i koldt vand, skær den i skiver og kog den sagte nogle min. i letsaltet vand. Kom den afdryppede marv i saucen lige inden servering.
En klassiks sauce til oksekød. Lige velegnet til det røde og det mere gennemstegte.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.