Kategorier

Hüttemeiers fiskesuppe

(4 pers.)

300 g rå fisk (f.eks. laks eller rødtunge)
hummerhaler eller rejer
1 porre
½ fennikel
1 lille løg
1 gulerod
3 laurbærblade
1/4 tsk gurkemeje eller safran
2 spsk smør
1 liter fiskebouillon (1 fiskebouillonterning)
2 dl piskefløde
1 dl hvidvin
tør sherry eller nogle spsk cognac
klippet dild eller løvstikke
salt og peber

Grøntsagerne skæres i mindre stykker og svitses i smør. En liter fiskebouillon tilsættes sammen med laurbærblade, salt og peber. Koges i 15 minutter hvorefter den rå fisk, der er skåret i strimler, hældes i suppen sammen med piskefløde og hvidvin. Gurkemeje eller safran kommes i. Suppen koger nogle få minutter, før hummerhaler eller rejer blandes i. Smages til med cognac, salt, peber og serveres med klippede krydderurter.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.