Kategorier

Fiskesuppe

(6-8 pers.)

Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af suppen, kan man tilsætte nogle rejer og muslinger.

1 kg torsk
2 liter vand
1 spsk salt
1 porre
1 løg
1 gulerod
75 g smør
1 spsk mel
1 laurbærblad
salt, peber
2 dl piskefløde
4 spsk tør hvidvin
1 stort bundt dild

Torsken renses og koges i ca. 15 min i letsaltet vand. Grønsagerne renses, snittes fint og svitses let i gyldent smør i en gryde. Melet drysses over og fiskesuppen, ca. 2 liter, tilsættes sammen med laurbærblad. Småkoger i 10 min. og smages til med salt og peber. Piskefløde og hvidvin kommes i sammen med fiskekødet, der er plukket i små stykker efter skind og ben er fjernet. Suppen varmes godt igennem, inden den hældes i serveringsskålen.

Servering: Den fint klippede dild drysses over. Kuvertbrød serveres til.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.