Kategorier

Skaldyrssuppe

(6 personer)

25 g smør
1 hakket zittauerløg ca.75 gr.
5 dl vand
1 krebseterning ca.50 gr.
2 dl tør hvidvin
1 tsk delikatessepaprika
2 dl piskefløde
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
170 g frosne,optøede hummerhaler
100 g frosne,optøede rejer
1 1/2 dl creme fraiche 38%
50 g lakserogn
dildkviste

Tilbehør: Ristet brød. Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri.Tilsæt vand,krebseterning,hvidvin og delikatessepaprika,og lad suppen koge ved svag varme i ca.10 min.Si suppen og tilsæt piskefløde,salt og peber og lad den koge op.Tilsæt hummerhaler og rejer og varm suppen igennem,uden at den koger.Smag til. Hæld ved anretningen suppen op i varme suppetallerkener.Læg 1 spsk creme fraiche i hver tallerken og herpå lakserogn og dildkviste. Tips: suppen kan evt.tilsættes 2 spsk cognac.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>