Kategorier

Frugt-gelé

6 dl frugtsaft
6 blade husblas
50 g sukker

Kom 3 dl frugtsaft og sukkeret i en gryde og varm det langsomt op, indtil sukkeret er opløst. Læg husblasen i koldt vand, vrid og opløs husblasen i den varme saft under omring. Husk at saften må ikke koge, når husblasen er kommet i, da denne så ikke stivner.
Hæld den varme saft i et målebæger der indeholder 3 dl kold saft og bland det godt , før det kommes i en form. Lad det køle helt af og stil den derefter i køleskab i adskillige timer, indtil geléen er stiv.
Når geléen skal ud, løsnes kanterne med kniv. Dyp formen i en skål med varmt vand 1-2 sekunder. Læg et koldtskyllet fad over og hold godt fast om form og fad med begge hænder. Vend geléen ud ved at ryste den.
Tip: Udover at bruge frugtsaft kan man også lave frugtgelé med sød vin eller sødet citronsaft eller den afkølede saft fra kogt frugt.
Frisk ananas og kiwifrugt indeholder et enzym, der nedbryder den stivnede evne i husblas. Ønsker man at bruge ananassaft til en gelé, skal den koges i 3 min. først.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>