175 g havre- eller hvedekiks
50 g smør
Fyld:
5 dl kvark
saften af 1 citron
1 dåse abrikoser (100 g evt. ferskner)
1½ dl sukker
1 tsk vanillesukker
3 dl piskefløde
10 blade husblas
Pynt:
1 dåse abrikoser
Gelé:
3 blade husblas
2½ dl saft fra abrikoserne
Springform, diameter ca. 20 cm
bagepapir
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Findel kiksene og bland dem med smeltet smør. Foer springformen med bagepapir. Kom kikseblandingen i springformen. Pres blandingen til et godt, fast lag. Rør kvark med citronsaft. Hæld væden fra den ene dåse abrikoser. Skær dem i små stykker. Bland stykkerne med kvarken. Smag til med sukker og vanillesukker. Vrid husblasen. Smelt den i ½ dl frugtsaft. Rør det i kvarkblandingen. Pisk fløden, vend den i og hæld over kikseblaningen. Sæt formen i køleskabet i ca. 2 timer. Til geleen lægges husblasen i koldt vand ca 10 minutter. Læg abrikoserne med den buede side opad på kvarkkagen. Vrid husblasen og smelt den i ½ dl frugtsaft. Resten af saften tilsættes og hældes over tærten, når saften begynder at stivne. Stil kagen koldt (helst ikke mindre end 8 timer), inden den serveres.
Kilde: Festbogen af Netto