Kategorier

Jordbær-fromage

4-6 personer

Arbejdstid: 40 minutter

Afkøling: 2-3 timer

Ikke fryseegnet

500 g jordbær
8 blade husblas
4 æggeblommer
100 g sukker
2 spsk portvin kan undlades
4 dl piskefløde

Skyl og nip jordbærrene. Kom dem i blenderen eller mos dem med en gaffel. Udblød husblas i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker skummende. Bland de findelte jordbær i. Knug husblasen fri for væde og smelt den over vandbad. Bland portvin i husblasen og rør den i en tynd stråle i ægge-jordbærmassen. Pisk fløden stiv. Bland forsigtigt flødeskummet i jordbærblaningen, når denne begynder at tykne. Hæld fromagen i en form og stil den koldt for at stivne. Løsn forsigtigt fromagen med en skarp kniv, hold evt. formen i varmt vand et øjeblik og vend den ud på et fad.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>