Kategorier

Frugt-terrine

(6-8 personer)

6 dl frugtsaft f.eks. appelsinsaft sødet med 2 spsk honning
forskellig istandgjort frugt f.eks. ribs, appelsinbåde og 500 g friske hindbær
6 blade husblas

Bland den varme frugtsaft med husblasen der er blødgjort 5 min. i koldt vand. Rør til husblasen er opløst.. Hæld det i en liter-stor franskbrødsform eller randform, så bunden dækkes. Lad formen køle af 15 min., til geléen er stivnet. Den øvrige gelé skal ikke køles af.
Kom istandgjort frugt i formen på må og få og tryk let. Hæld langsomt resten af geléen over i en tynd stråle, til formen er fuld. Mens man hælder, bankes formen mod bordet for at ryste saften ned mod bunden og fordele den om alle frugtstykkerne.
Sæt terrinen koldt, til den er stiv. Når den skal vendes ud af formen, løsnes kanterne med fingrene. Dyp formen i en skål med varmt vand i 1-2 sekunder og vend terrinen ud på et koldtskyllet fad ved at ryste den. Ret evt. lidt op på den. Serveres i skiver.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>