Kategorier

Dampet laks med tatar

4 personer

4 laksestykker
lidt smør
½ dl hvidvin
vand
salt
peber

Tatar:
lakserester i små terninger
1 spsk finthakket æg
1 tsk dijonsennep
saft af ½ citron
1 spsk hakket dild
salt
peber

Pynt:
stenbidderrogn

Dressing:
1 lille bæger creme fraiche 18 %
lidt citronsaft
salt
peber
dild

På hvert af laksestykkerne skæres lidt fra til tataren. Et ildfast fad smøres og heri sættes laksen, som krydres, og hvidvin samt lidt vand hældes ved. Dampes i ca. 12 minutter ved 180 grader.

Tatar: Lakseretser skæres i små terninger og blandes med de øvrige ingredienser. Stil det koldt til laksen skal serveres. Den færdigdampede laks anrettes med lidt af tataren, som lægges ovenpå, og der pyntes med lidt stenbidderrogn. Bland ingredienserne til dressingen. Ud over dressingen kan der serveres salat og brød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.