Kategorier

Dampet fisk med chilli sauce

Fisk, indonesisk

750 g torsk, bars eller snapper
salt
1 spsk olie
1 stort løg, fint hakket
2 fed hvidløg, knust
2 tsk ingefær, hakket
1 tomat
2 friske røde chillies, fint hakket
1 tsk chillie pulver
1 spsk vin eddike
1 spsk sukker
½ kop kold vand
1 strøget tsk majsjævning
friske koriander blade eller persille

Rens og skrab fisken og skær flere dybe diagonale snit på hver side af fisken. Gnid med salt. Læg fisken på en let oliet plade og damp fisken over kogende vand i ca. 8 minutter, eller til den er kogt færdig. Test med en tandstik der hvor fisken er tykkest. Hvis der ikke siver lyserød saft frem er fisken færdig. Opvarm olie og steg løg og hvidløg indtil de er klare men ikke farvede. Tilføj ingefær og steg i endnu 1 minut. Hak tomaten og tilføj den sammen med hakkede chillies, chilli pulver, eddike sukker og vand. Bring det til kogning, skru ned for varmen og lad det simre i 4 minutter. Smag til med salt. Bland majsjævning med en smule koldt vand og rør det i saucen. Kog indtil saucen bliver tykkere og klar. Placer fisken på et ovalt fad og hæld saucen over. Garner med koriander blade eller persille. Severes med ris.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.