Kategorier

Ovnbagt vildlaks med Hollandaisesauce

(1 person)

1 vildlaks 1½-2 kg i fileter med skind
50 g smør/margarine
1 citron i skiver
1 dl hvidvin
lidt dild, salt og peber

Hollandaisesauce:
4 æggeblommer
2 spsk vand
100 g smør i terninger
citronsaft, salt og peber

Læg laksen med skindsiden nedad i smurt bradepande, kom smør/margarine citronskiver og dild på. Tilføj hvidvin og dæk bradepanden med alufolie. Stil den i ovnen ved 220 gr i 20 min.

Til saucen piskes æggeblommer og vand tykt over vandbad, tilsæt smør lidt efter lidt til en tyk, jævn sauce, som ikke må koge. Smag til med citronsaft, krydderier.

Kilde: Flemming Rømer

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>