Kategorier

Sukkersaltet laks med agurkecreme

Forret, Fisk – Personer: 4

400 g Fersk, fast laksefilet uden ben, med skind
1 tb Groft salt
1 tb Sukker

Agurke-creme:
1 3/4 dl Creme fraiche 18% (l. bæger)
1 Agurk
Lidt salt
Saft af ½-1 citron
1 Bundt dild

Tilbehør:
Hvidt brød

Prik laksekødet med en gaffel og drys jævnt med salt og sukker. Dæk laksen til med film og stil den i køleskab til næste dag. Til agurke-cremen skæres 2/3 af agurken i halve, og kernerne fjernes med en teske. Skær resten i meget fine terninger og læg dem i en si. Drys let med salt og lad dem stå en halv time inden de skylles og tørres. Vend agurketerningerne i creme fraichen sammen med fintklippet dild. Smag til. Ved anretningen tørres laksen let af, inden den skæres i tynde skiver. Anret laksen i en roset på midten omgivet af halve agurkeskiver og cremen. Drys let med dild og servér med brød.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.