Kategorier

Det store sildefad med gravlakssovs

4-5 personer

5-6 velpillede, nyrøgede sild
5-6 hårdkogte æg
5 spsk kaviar

Sennepssovs: Også kaldet for gravlakssovs, laves gerne i god tid, evt. dagen før.

3 spsk almindelig pølsesennep
2 spsk lys fransk sennep
½ dl esdragoneddike
1¼ dl olie
1-2 fed knuste hvidløg
meget klippet dild

Pynt:
hakket løg, helst rødløg

De rører de to slags sennep sammen med esdragoneddike og knust hvidløg, og heri hældes olien, til at begynde med dråbevis, derefter i en tynd stråle. Sovsen smages til med salt, lidt sukker og meget kælippet dild. Stilles koldt.

Sildene pilles fint fri for skind og ben og lægges som fileter op på et fad. Ved siden af den sorte kaviar og æggebåde, og over sildene fordeles gravlakssovsen og hakket rødløg, eller radiser der drysses over. Giv hertil brød og måske ekstra radiser.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.