Kategorier

Chokoladetærte

75 g mandler
150 g sukker
150 g smør
150 g lindt surfin
1 spsk cognac
3 æg

Overtræk:
100 g lindt surfin
10 g smør

Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor. Bland de hakkede mandler med sukker i en skål. Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt. Rør chokoladeblandingen sammen med sukker, mandler og evt. cognac. Pisk æggene i ét efter ét. Hæld dejen i en smurt springform ca. 22 cm. i diameter, og stil den i ovnen i ca. 30 min ved 175° på næstnederste ovnribbe. Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet. Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand. Når chokoladen er stivnet er kagen klar til servering. Den har en blød, lidt svampet konsistens. Servér f.eks. med hindbærpuré, is eller cremefraiche med hindbær.

Kilde: Bog fra Lindt of Switzerland ( delikate opskrifter med chokolade ).

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>