Kategorier

Oldemors chokoladetærte

125 g smør
125 g flormelis
1 spsk vanilliesukker
125 g chokolade
125 g mandler
60 g hvedemel
4 æg

Glasur:
50 g smør
70 g kakao
1½ spsk mælk
1 spsk cognac
½ tsk pulverkaffe – kan udelades
1 dl piskefløde – kan udelades

Smut mandlerne. Hak dem eller mal dem. Bryd chokoladen i småbidder og smelt den i vandbad. Rør smørret med vanilliesukker og flormelis. Tilsæt chokoladen med mandeler og æggeblommer. Vend varsomt melet i blandingen og tilføj æggehviderne. Hæld tærtemassen over i en smurt form, drysset indvendigt med lidt mel og bag en times tid ved ca. 170°. Afkøl kagen.

Glasur: Smelt smørret og lad det køle af. Bland det med kakaoen og rør flormelis og mælk i til glasuren er glat og smidig. Smag den til med Cognac – stram evt. smagen op med lidt pulverkaffe. Bred glasuren ud på tærten. Pynt evt. med flødeskum og servér tærten kold.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.