Kategorier

Banantærte

Tærtebund:
100 g smør
250 g mel
100 g flormelis
1 knsp salt
2 æggeblommer

Creme:
2 æggeblommer
40 g sukker
1 spsk majsstivelse
½ stang vanille
2 dl mælk

Bananmarmelade:
2 meget modne bananer
saften af 2 limefrugter
100 g brun farin
½ tsk kanel
2 spsk rom

Øverst:
2 faste bananer
1 limefrugt
1 spsk brun farin
1 spsk flormelis

Tilbehør:
flødeskum

Tærtebund: Hak smørret i melet og ælt det sammen. Tilsæt flormelis og salt. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblommerne heri. Saml dejen. Lad dejen hvile koldt et par timer inden den rulles ud og lægges i tærteformen. Bag bunden 15 min. ved 200 grader.

Creme: Pisk æggeblommerne med sukker, tilsæt majsstivelse. Kog mælken med den flækkede vanillestang i 5 min. Tag vanillestangen op, pisk ½ dl af den kogende mælk i æggene og hæld dette tilbage i mælkegryden. Lad cremen blive tyk over svag varme.

Bananmarmelade: Mos bananerne og kog dem til en tyk marmelade sammen med limesaft, farin og kanel. Smag til med rom. Smør tærtebunden med et lag bananmarmelade, læg et tyndt lag kagecreme over og dæk overfladen med bananskiver, dryp limesaft og drys med 1 spsk farin.

Sæt tærten under en varm grill et par minutter til sukkeret er karamelliseret. Drys med flormelis.

Server tærten med koldt flødeskum.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 2 1996.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>