Kategorier

BRØNDKARSE-KARTOFFELSUPPE

Der anvendes : Til 4 personer

1 bundt brøndkarse
500 gram kartofler
1 dl. creme fraiche
50 gram smør
salt og peber

Fremgangsmåde : Tilberedningstid : ca. 20 minutter

1 : Bring 1 ½ liter letsaltet vand i kog. Nip bladene af brøndkarsen og skyl dem omhyggeligt. Skræl kartoflerne, og skyl dem hurtigt og skær dem i kvarte. Kom kartoflerne i det kogende vand og lad dem koge omkring 20-25 minutter, så de er møre. Tag dem op af kogevandet – og husk at gemme kogevandet.

2 : Porer kartoflerne i blenderen, sammen med lidt af kogevandet. Hæld nu de mosede kartofler tilbage i resten af kogevandet, tilsæt brøndkarsebladene og lad suppen koge endnu 10 minutter.

3 : 5 minutter før serveringen tilsætte Creme fraîse, hvorefter suppen ikke længere må koge. Rør godt og smag til med peber fra kværn.

Server den meget varme suppe i en terrin.

Tip : Beregn et meget stort bundt af en kraftig storbladet brøndkarse. Den brøndkarse der dyrkes og sælges i små urtepotter, kan slet ikke give smag nok til denne suppe, og ville for øvrigt også gøre den alt for dyr.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.