Kategorier

FORLOREN HARE

Der anvendes : Til 4-6 personer

ca. 750 gram svinekød, hakket
2 tsk. salt
½ tsk. groftkværnet peber
2 æg
1½ dl. fløde 13 (evt. piskefløde)
1-1½ bouillon
3/4 dl. rasp
8-10 skiver bacon

Sauce :
3 dl. vand
3 dl. mælk (evt. fløde 13 eller piskefløde)
1 dl.. fløde 13%
1 spsk. ribsgele

Fremgangsmåde :
1 : Fars : Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Saml farsen med rasp og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter.

2 : Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiver lagt på tvært af farsen. Sæt farsbrødet i ovnen og brun det ca. 10 minutter, ved 230 . Dæmp varmen til 180 C. Hæld vand og mælk i bunden af fadet og lad “haren” stege endnu 45-60 minutter. Tag den ud af ovnen og hold den varm.

3 : Sauce : Si skyen i en gryde. Tilsæt ribsgele og fløde. Giv saucen et opkog. Jævn den med 1 spsk. maizena mel udrørt i lidt vand og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.

Server med kartofler og ribsgele – og evt. salat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.