Der anvendes : Til ca. 4 personer
75 gram rensede porre eller løg
100 gram skrællet persillerod
400 gram skrællet kartofler
225 – 250 gram frossen hel spinat
1 ½ spsk. vindruekerneolie
8-9 dl. grønsagsbouillon
½ dl. piskefløde
salt og peber
evt. Lidt friskrevet muskat
Fremgangsmåde :
1 : Læg den frossen spinat i en sigte og lad den tø let op. Skær renset porrer i skiver eller hak løg groft. Skær persillerod og kartofler i småstykker.
2 : Varm olien godt op i en gryde og hæld løg/porre og persillerod i. Steg dem et par minutter og rør kartoflerne i. Rør rundt og hæld grønsagsbouillon i. Kog op og læg låg på. Lad suppen småkoge ca. 20 minutter, til alt er mørt.
3 : Pureer suppen i en blender (eller foodprocessor) og hæld den tilbage i gryden, men lad 2-3 dl. suppe blive tilbage i blenderen.
4 : Skær den let optøede spinat igennem nogle gange og hak den sammen med suppen i blenderen. Den skal ikke hakkes helt fint.
5 : Kog suppen i gryden op og hæld fløden i. Hertil kan suppen laves parat i forvejen.
6 : Inden servering : Kog suppen igennem og rør den portion suppe i, som er blandet med spinat. Kog op og smag til med salt, peber og lidt revet spinat. Spis groft brød til suppen.
Tip : Groftrevet gulerod kan røres i suppen lige før den hældes op. Kold syrnet fløde 9 eller creme fraîche 18 kan serveres til den varme suppe.