Kategorier

CHAMPIGNONSUPPE MED REJER OG DEJLÅG

Der anvendes : Til ca. 4 personer

250 gram champignon
500 gram pillede rejer
4 chalotteløg
1 lille bundt persille
25 gram smør
2 tsk. citronsaft
2 ½ dl. bouillon (eller vand)
2 ½ dl. tør hvidvin
½ liter piskefløde
salt og peber

Smørbolle af :
20 gram smør
2 spsk. mel

Endvidere :
2 plader frossen butterdej (eller ca. 200 gram hjemmelavet)
1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde :
1 : Læg butterdejen til optøning – også rejerne hvis de er købt frosne. Skær rodenderne af champignonerne, skyl dem kort under rindende, koldt vand og tryk den tørre i et viskestykke.

2 : Pil og hak løgene fint. Skyl og hak persillen. Hak champignonerne groft. Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri. Tilsæt citronsaften og kom også champignonerne i. Tilsæt bouillonen og hvidvinen og lad suppen koge for svag varme et par minutter. Smag til med salt og peber.

3 : Tilsæt piskefløden og lad suppen koge ved svag varme ca. 5 minutter. Rør af og til. Rør en smørbolle af smør og mel. Pisk den i suppen og lad den koge endnu 5 minutter. Tilsæt rejerne og lad dem netop varme igennem i suppen, rør den hakkede persille i. Fordel suppen i bouillonskopperne.

4 : Skær butterdejspladerne over på tværs, så der bliver 4 stykker. Rul butterdejsstykkerne ud, så de passer til skålene. De skal gå et godt stykke ned om siderne. Pensl kanterne på skålene med sammenpisket æg. Tryk butterdejslågene fast over hver skål og pensl efter med ægget. Kom bouillonskopperne i den 225 grader varme ovn i ca. 15 minutter, til butterdejen er gylden og sprød – server straks.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.