½ dl hasselnøddekerner
125 g blødt dulle
2 dl sukker
3 hele æg
250 g meget modne baner uden skræl
1 dl havregryn
3½ dl hvedemel
1 tsk natron
1 tsk vanillesukker
¾ dl kærnemælk
1½ dl flormelis
2 tsk cacao
1-2 spsk vand
Bananer har det med at variere en del i størrelse, derfor bliver du nødt til at veje dem, efter at skrællen er taget af. Ellers går der kage i den.
Hak hasselnødderne på et bræt med en kniv eller gennem persillehakkeren. Rør dulle og sukker godt sammen i en skål. Rør æggene i et ad gangen.
Mos bananerne med en gaffel og rør dem i dejen sammen med nødder og havregryn.
Bland mel, natron og vanillesukker og rør det i dejen sammen med kærnemælken.
Kom dejen i en smurt sandkageform på ca. 1½ L og glat overfladen til. Bag kagen gyldenbrun på ovnens nederste rille i ca. 40 min ved 200º. Køl den af på en bagerist.
Bland flormelis og cacao i en lille skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen, til glasuren er smørbar. Smør glasuren på kagen og lad den stivne, det varer ½-1 time.