Kategorier

Abrikossovs

Anvendelse: Lyst kød, f.eks. kylling, kalkun og kalvekød.

1 løg (ca. 100 g)
½ spsk olie
50 g tørrede abrikoser
2 dl æblemost
ca. 2 tsk majsstivelse
1 knivspids stødte nelliker
evt. 1 tsk eddike
ca. 1 spsk sukker

Pil og hak løget, og svits det i olien. Klip abrikoserne i mindre stykker (de skal ikke udblødes), og svits dem med. Tilsæt bouillon og æblemost, og kog sovsen i ca. 20 minutter under låg, til abrikoserne er møre. Blend evt. sovsen, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Tilsæt nelliker og evt. eddike. Smag til med sukker, salt og peber.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Den lette sovsekogebog”, 1993

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.