Kategorier

Gulerodssovs

Anvendelse: Stegt eller dampet fisk, fiskefrikadeller og stegt kylling.

2-3 gulerødder (ca. 250 g)
1 løg (ca. 100 g)
saft og skal af ½ citron
1 laurbærblad
4 dl hønsebouillon
15 g smør eller margarine
½ spsk friskhakket mynte eller ½ tsk tørret

Skræl gulerødderne. Skær dem i skiver. Pil og hak løget. Vask citronen. Skær skallen af i tynde skiver, uden at der kommer for meget af det hvide med, og pres citronen. Kog gulerødder, løg, laurbærblad, citronskal samt bouillon i en gryde. Kog grøntsagerne meget møre, ca. ½ time, under låg. Fjern laurbærbladet og citronskallen. Tilsæt citronsaft, og blend sovsen. Hæld sovsen tilbage i gryden, og varm den igennem. Tilsæt smør eller margarine samt mynte, og smag til med salt og peber.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Den lette sovsekogebog”, 1993

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.