Kategorier

Porre-timiansovs

Anvendelse: Farsretter, f.eks. frikadeller, eller fisk, indmad og fjerkræ.

1-2 porrer (ca. 250 g)
1 tsk tørret timian
15 g smør eller margarine
1 tsk honning
1 tsk eddike, f.eks hvidvinseddike
2½ dl bouillon
1 dl A38/tykmælk
1 spsk majsstivelse

Skær porren i tynde ringe (både den hvide og den grønne del). Læg porre-ringene i en skål koldt vand i nogle minutter, og sigt dem, og lad dem dryppe af. Svits porreringe og timian i smør

eller margarine, uden at det tager farve. Læg låg på, og lad det svitse, til porre-ringene er bløde. Tilsæt honning og eddike, og lad det koge op. Kom bouillon i, og kog i 5 minutter. Rør

majsstivelse og A38/tykmælk sammen, hæld det i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter ved svag varme. Smag til med salt og peber.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995

Af Rasmus Bo Bojesen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.