Kategorier

Æblesovs

Anvendelse: Stegt eller dampet fisk og fiskefrikadeller.

1 løg (ca. 100 g)
1 lille syrligt madæble (ca. 125 g)
15 g smør eller margarine
4 dl kraftig fiskebouillon
1 spsk majsstivelse
4 spsk sennepsmel (fiskesennep)

Pil løget, og skræl æblet. Skær løg og æble i terninger. Svits løget i en gryde i smør eller margarine. Tilsæt bouillon, og jævn sovsen med majsstivelse udrørt i lidt vand. Lad sovsen snurre i 4-5 minutter under låg. Vend æbletern i, og lad sovsen koge op. Tag gryden af varmen, tilsæt fiskesennep, og smag til med salt og peber.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Den lette sovsekogebog”, 1993

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.