Kategorier

ABRIKOSBOLLER

Der anvendes : Til ca. 12 stk.

75 gram smør
3 dl. mælk
50 gram gær
1 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. Salt
100 gram tørrede abrikoser, hakkede
ca. 500 gram hvedemel

Til pensling
Sammenpisket æg

Fremgangsmåde :
1 : Smelt smørret ved svag varme, hæld mælken ved og lad den blive fingervarm. Hæld blandingen over i en bageskål og rør gæren ud i den lune væske sammen med en lille håndfuld af melet.

2 : Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen grundigt igennem. Dæk skålen med plastfilm og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve lunt i ca. 30 minutter.

3 : Dejen slås ned og formes til ca. 12 boller, der sættes på en bageplade. Med en køkkensaks klippes to hak vinkelret på hinanden i toppen af hver bolle.

4 : Bollerne dækkes med plastfilm og viskestykke og efterhæver i ca. 30 minutter. Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.