Kategorier

Grovboller i forme

16 stk.

50 g smør
4 dl mælk
100 g kvark 5+
50 g gær
1½ spsk blå birkes
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
200 g rugmel
400 g hvedemel

Pensling:
sammenpisket æg

Pynt:
blå birkes

Bagetid: Ca. 20 minutter ved 225 grader

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Kom hver bolle i en rund smurt aluform(ca. 1 dl). Stil bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med blå birkes. Bag bollerne midt i ovnen.

Tips: I stedet for blå birkes i dejen og som pynt kan man anvende sort løgfrø. I stedet for boller , kan dejen formes til 6 flutes (ca. 30 cm lange). Bagetid og ovntemperatur er den samme.

Fryseegnet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.