Kategorier

Valnøddepie

Dej:
3 dl hvedemel
2 tsk vanillesukker
125 g smør
3 spsk vand

Fyld:
1 ½ dl lys sirup
½ tsk salt
1 ½ dl sukker
50 g smør
4 æg
3 dl valnøddekerner

Kom hvedemel, vanillesukker, fedtstof, skåret i mindre stykker, og vand i en køkkenmasine. Kør til en jævn og smidig dej, ca 1 min. Læg dejeni plastfilm, tryk den ud til ca 2 cm tyk plade og lad den ligge koldt mindst 30 min. Drys mel på bordet og rul eller tryk dejen direkte ud i en pieform på ca 25 cm i diameter. Skær kanten til, så den bliver jævn og fin. Hæld sirup, sukker og salt i en kasserolle. Tilsæt fedtstof og lad det hele koge op under omrring. Pisk æggene sammen i en skål, hæld den varme sirupsblanding over og pisk kraftigt hele tiden. Rør valnødderne i og hæld fyldet i pieformen.Bag pien ved 175 grader på nederste rille i ca 40 min, til den er gylden og stivnet i midten.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>